8 Νοεμβρίου 2018

O χαρτοφάγος

       Τον Οκτώβρη στα πλαίσια της πρώτης ενότητας της Μελέτης Περιβάλλοντος που έχει ως θέμα το σχολείο με τα παιδιά αφιερώσαμε χρόνο και ιδέες για το πως μπορούμε να ομορφύνουμε κι άλλο την τάξη μας και το σχολείο μας.

       Μία από τις δράσεις που αποφασίσαμε ήταν να ανακυκλώσουμε τα παλιά βιβλία του οργανισμού, που μας "έτρωγαν" και χώρο από την αίθουσα πληροφορικής. Αφού έδειξα στα παιδιά τον ειδικό κάδο που έχουμε στην είσοδο του σχολείου, που είναι μόνο για χαρτί, τον χαρτοφάγο μπήκαμε σε σειρά και ανακυκλώσαμε όλα τα αχρείαστα βιβλία. Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες και στο τέλος με τη βοήθεια και της κας Μαριλής, βγάλαμε όλοι μαζί μια φωτογραφία μπροστά από το χαρτοφάγο.

       Δεν είχα σκοπό να το αναρτήσω αλλά τις προάλλες μου έφερε η Κυριακή μια εργασία σε μορφή φυλλαδίου, που έφτιαξε μόνη της για εκείνη την ημέρα, που δεν άντεξα να μην τη σκανάρω...




     Τέλος, να πω μπράβο και ευχαριστώ στον Ορέστι και τη Μαριάντζελα, που προσφέρθηκαν και αφιέρωσαν κάποια διαλείμματά τους τον Οκτώβριο για να  αδειάσουν τον μπλε κάδο για το χαρτί που έχουμε στην τάξη μας στον χαρτοφάγο.


     

Δεν υπάρχουν σχόλια: