23 Ιανουαρίου 2011

Προετοιμασία για τη συνέντευξη...

Ας γνωρίσουμε έναν εξαιρετικό παίκτη τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της εθνικής ελπίδων.

Τάκης Οικονομόπουλος


Ο Τάκης (Παναγιώτης) Οικονομόπουλος είναι παλαίμαχος Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1943 και ήταν από τους μεγαλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Προοδευτική για να μεταπηδήσει το 1964 στον Παναθηναϊκό. Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος.


Το 1965 έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ: κράτησε την εστία του ανέπαφη για 1.088 λεπτά. Δηλαδή, πόσους αγώνες δεν δέχτηκε γκολ ο Παναθηναϊκός;


Πέντε τίτλους κατέκτησε ο Οικονομόπουλος και τις 5 φορές αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς καθώς -με εξαίρεση την 1η σεζόν (1964)- όλες τις χρονιές δέχτηκε τα λιγότερα τέρματα



1971: αυτή ήταν χωρίς αμφιβολία η χρονιά του, όταν άγγιξε με τον Παναθηναϊκό το όνειρο, φθάνοντας μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Ο Οικονομόπουλος ήταν από τους πρωταγωνιστές του θριάμβου (με εξαίρεση τον αγώνα στο Βελιγράδι και το 1-4 από τον Ερυθρό Αστέρα) αποκλείοντας κατά σειρά την Ζένες (2-1, 5-0), την Σλόβαν Μπρ. (3-0, 1-2), την Έβερτον (1-1, 0-0), αλλά και τον Ερυθρό Αστέρα με επική ανατροπή στην Αθήνα (1-4, 3-0). Ο ΠΑΟ δεν κατέκτησε το τρόπαιο (0-2 από τον Άγιαξ) αλλά η υποδοχή ηρώων που τους επιφύλαξαν στη Αθήνα δεν είχε προηγούμενο!!



1974: μαγική (ίσως η κορυφαία) εμφάνιση για τον Οικονομόπουλο με τη γαλανόλευκη απέναντι στους Βραζιλιάνους στο θρυλικό Μαρακανά. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε χέρια από μαγνήτη, σχολίαζε την επόμενη μέρα ο Βραζιλιάνικος τύπος, ενώ ο θρύλος Μ. Ζαγκάλο δήλωσε: «η Ελλάδα δεν ήταν αυτή που μας είχαν πει!!»



Δεν υπάρχουν σχόλια: